Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 24., kedd van. Boldog névnapot György nevű olvasóinknak! Holnap Márk napja lesz.

Így száríts házilag narancsszeleteket!

Értékelés:
(0 szavazat)

Az aszalt narancskarikák jól mutatnak a karácsonyfán, az adventi koszorún vagy - az ünnep közeledtével - bárhol máshol a lakásban. A házi szárítást érdemes kipróbálni! Az üzletekben irreálisan magas áron kínálják a narancskarikákat, ráadásul ezek jó része megfáradt, elszürkült, esztétikailag erősen kifogásolható darab. A gyümölcsből készített házi verzió friss, illatos, és nem szürkéssárga, hanem igazi narancssárga!

Amire narancsvásárlásnál érdemes figyelni: jó tömör legyen az a narancs, vagyis kemény, ne túl vastag héjú.

Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles (nem recés) késsel úgy 3-4 mm vastag szeleteket vágjunk a narancsból. Ha az ember szeleburdi, akkor csak úgy nekiesik, de esztétikus végeredmény csak akkor várható, ha a gerezdekkel merőlegesen szeletelünk. A narancsszeleteket azonmód lehet a radiátorra teríteni - alátétként jól átszellőző, vagy lyukacsos alkalmatosság lesz szükség.

Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, akkorra már kellően összeaszalódnak a szeletek, de még nem kőkemények. Ilyenkor irány a sütő: a tepsire szeletenként kiterítve a narancsszeleteket légkeverős funkción 50-60 fokon kell "aszalni", egészen addig, míg ki nem száradnak teljesen (ez fél napba is beletelhet). (Vigyázat! Ha huzamosabb ideig maradnak radiátoron, nem száradnak kellő ütemben a narancsok, aminek a vége erjedés - majd kuka.) Ha a narancskarikák karácsonyfadíszként hasznosulnak, natúr raffiát ajánlok kötözőnek, szerintem az illik hozzá a legjobban.

Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 275 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.