Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Hová menjünk hétvégén a gyerekekkel?

Értékelés:
(0 szavazat)

Habár nem jósolnak valami fényes időt a hétvégére, mégis bővelkedünk jobbnál-jobb programokban országszerte. Az alábbiak, szinte mind, gyermekkel együtt megfelelő program lehet a szombat, vasárnap kellemes eltöltésére. Kürtőskalács Fesztivál, Burgonya Napok, Halfesztivál, Tökfesztivál, Gomba Napok... Hmmm, máris híztam 2 kilót.

 

Kürtőskalács Fesztivál - 2015. október 9 - 11.

Október 9-11. között újra mennyei kürtőskalács illat lengi majd be a városligeti Vajdahunyad várának környékét, ugyanis immáron harmadik alkalommal ünnepeljük együtt az ízletes erdélyi finomságot. A középpontban természetesen most is a több mint 200 éves múltra visszatekintő kürtőskalács áll majd, amely köré a tavalyi évekhez képest még színesebb, illatosabb programot szerveznek.

A kibővített Gyermekligetben megelevenedik majd az édes gyermekkor idilli világa, amelynek keretében interaktív játékokkal is készülnek a szervezők, amelyek kiemelik a családi együttlét és a mozgás fontosságát. A rendezvény évről évre visszatérő szenzációja, a szombat délelőtti Nagy Közös Sütés, amelyen az idei cél a Magyar Rekordok Könyve után beírni magukat a Guinness Rekordok könyvébe. A kihívás egyben jótékonysági akció is, ugyanis az elkészült kalácsok, valamint a nevezési díjak felét idén a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel.

kürtős

A 3. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen igazi zenei csemegék szórakoztatják majd az érdeklődőket. Pénteken Szeder, az Indygo valamint a Maszkura és Tücsökraj ritmusaira táncolhatnak a kilátogatók, szombaton az X-faktor tehetségei, Janicsák Veca és Szabó Ádám hangolják majd a közönséget az esti Zséda nagykoncertre. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Veronika &The Wedding Boys varázsolja el a nagyérdeműt. A kisebbek arcára szombaton az Apacuka zenekar, vasárnap pedig a Tintanyúl csal majd mosolyt Farkasházi Rékával. Ezen túl lesz Kürtipédia kvízjáték, szenes rajzok versenye, mesemondás, bohócok és bűvészek, bábszínház, tűzzsonglőr show, valamint fellép András Lóránt improvizációs mozgásszínházi társulata is.

Helyszín: Városliget

Kiskunhalasi Burgonya Napok - 2015. október 9 - 10.

Az esemény gazdája, szervezője a Bács Gazda-Coop Kft. Az első nap a Burgonya fajtabemutató és szakmai nap elsősorban a szakmának szól. A második napot a szélesebb közönségnek ajánljuk, ekkor tarják a Burgonya fesztivált paprikáskrumpli főző versennyel, burgonyagumó versennyel és egyéb rendezvényekkel.

Balatoni Halfesztivál - 2015. október 9 - 11.

A Siófoki Halfesztivál harmadik ízben kerül megrendezésre Siófok Fő terén. Az új kulturális és gasztronómiai fesztiválon ezen a hétvégén minden a halról szól. Az esemény tematikájában a Balatonhoz, a halhoz, a halászathoz és a horgászathoz kapcsolódik. A fesztivál a hagyományos gasztronómiai és kulturális kínálaton túl bepillantást nyújt a balatoni halászat tevékenységébe. Ezen túlmenően horgász- és főzőverseny, valamint egyéb tematikus kísérőprogramok is színesítik a rendezvényt.

Helyszín: Siófok , Fő tér

Balatonalmádi Tökfesztivál - 2015. október 10.

Balatonalmádiban bebizonyosodik, hogy a tök nem egy unalmas zöldség, hanem nagyon finom és tápláló étel. Ráadásul igencsak szórakoztató dolgokat készíthetnek belőle a résztvevő családok. S mindez történik 2015. október 10-én, a Tökfesztiválon. Itt az alkalom megtapasztalni, hogy boszorkányok márpedig vannak! Lesz itt töklámpás faragás, tökös ételek kóstolója, kézműves játszóház, tökkel kapcsolatos mesék, Balaton társasjáték, kirakodó vásár. Az eseményt Nők a Balatonért Almádi Csoportja szervezi.

Helyszín: Városház tér

tökfeszt

 

Bükkszentkereszti Gombanapok - 2015. október 10-11.

Gombanapok Bükkszentkereszten 2015. októberében. Két napot szerveznek a gombák szerelmeseinek. A lustábbak a kiállításon láthatnak csodákat, míg a mozgékonyabbak szakértő segítségével maguk indulhatnak a környező erdőkbe gombára vadászni. A Bükkszentkereszti Gombanapok a jól megszokott helyi ízekkel gombás ételekkel,gomba túrákkal, gombakiállítással, főzőversennyel, számtalan családi és gyerekprogramokkal vásári forgataggal és sok meglepetéssel vár mindenkit. Fa körhinta és fából készült játékok, ugrálóvár, kézműves termékek vására, gombából készült gasztronómiai különlegességek kóstolója, gombatúrák, gombapiac, gombavizsgáló.

gomba

 

Velemi Gesztenyeünnep - 2015. október 10-11.

A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Gesztenyeünnep 23. alkalommal a Velemi Továbbképzőház területén a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között és Velem községben megrendezésre kerülő 2 napos kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, világzenei koncertekkel, vásári komédiákkal és mesejátékokkal.

Forrás: port.hu

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 450 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. október 09. péntek 08:00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.