Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 24., kedd van. Boldog névnapot György nevű olvasóinknak! Holnap Márk napja lesz.

A leggyakoribb gyermekbalesetek és betegségek a vakáció alkalmával

Értékelés:
(0 szavazat)

június 23. – A Központi Statisztikai Hivatal 2014-es adatai szerint a magyarok tavaly összesen körülbelül 6 millió alkalommal tettek többnapos látogatást külföldön, valamint az év első kilenc hónapjában a többnapos belföldi utazások száma elérte a 11 milliót. Mind a belföldi, mind a külföldi utazások száma emelkedett az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva.

Tapasztalatokalapján a nyaralás alkalmával a leggyakoribbak a gyerekeket érintő betegségek: a hasmenéses megbetegedés valamint a napégés, míg gyermekbalesetek esetében: a csonttörés, a zúzódás és a vízi balesetek.

baleset

 

A nyári időszak alatt jelentősen megnőhet a gyerekbalesetek és megbetegedések száma, amelyek közül a legjellemzőbb a bakteriális fertőzés okozta hasmenés, de gyakran előfordul még a napégés és a vízparton szerzett balesetek is.

Tapasztalataink azt igazolják, hogy a szülők számára egyre fontosabb szerepet kap a váratlan helyzetekre való felkészülés. Mindig sokként éri a szülőket, ha a gyermekükkel valamilyen baleset történik. Fokozottan igaz ez egy nyaralás alkalmával, amikor ismeretlen környezetben történik a baj, hiszen ilyenkor az ember sokkal inkább kiszolgáltatottnak érzi magát, mint a saját otthonában.

Gyermekbalesetek és megbetegedések alkalmával nyújt hasznos segítséget a hét minden napján, 24 órában elérhető– Orvosi Call Center szolgáltatásunk, ahol a szülők közvetlenül szakorvoshoz fordulhatnak kérdésükkel, megnyugtató segítséget kapva a szükséges orvosi ellátás megszervezésével.

A gyermekbalesetek és megbetegedések jelentős része azonban elkerülhető vagy gyorsan kezelhető lenne. Ezért fontos, hogy a szülők is tisztában legyenek a veszélyhelyzetekkel, azok kezelésével, és arra készítsék fel gyermekeiket. Utazás előtt minden esetben gondoskodjunk egy kisebb gyógyszercsomag összeállításáról, mely tartalmazzon kötszert, sebfertőtlenítőt, láz és fájdalomcsillapítót. Az égési sérülés utókezelésére a hűtő gél is rendkívül hatásos, és természetesen a napvédő krémnek is ott a helye a csomagban.


Mit tegyünk, ha mégis megtörténik a baj, a gyermekbaleset?

– Hasmenést okozó fertőzések esetén a diéta, sok folyadék fogyasztása, só pótlás valamint probiotikum szedése javasolt.

– Égés okozta sérülésnél azonnali vízzel történő hűtésre van szükség. Tévhit ugyanis, hogy a tejföl hatásos kezelési mód az égett felületre, ugyanis a benne található baktériumok felülfertőződéshez is vezethetnek.

– Vízparti programok esetében, fontos, hogy előre készítsük fel gyermekünket néhány alapszabály betartására. Gyengébben úszó gyermekek soha ne tartózkodjanak egyedül a vízben és jól úszó társaik se hagyják el messzire a partot folyóvízben, mert az áramlás könnyen elsodorhatja őket

– Kéztörés esetén pedig első lépésként a sérült testrész nyugalomba helyezése lényeges, amely egyszerűen megtehető például egy kendővel is.


Saját praxisomban, az a tapasztalatom, ha a baj megesik, pár nap alatt megy az anyagi segítség is!

Kárfizetési statisztikám 100% – os – bocsánat, hogy ezt így kimondom, de hát nem erről szól egy biztosítás?!

Konklúzió:  a biztosítás gyermekbalesetek esetén is segítséget nyújt.


Elérhetőség:

Láng András
pénzügyi szakértő
+36/30-968 6222
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 571 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.